KVKK

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

Veri Sorumlusu

Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri ( “www.eticaretoloji.com” )

Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri olarak kişisel verilerinizin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) uygun olarak işlenerek, muhafaza edilmesine büyük önem veriyoruz. Müşterilerimizi kişisel verileri toplama, işleme, aktarma amacımız ve yöntemlerimiz ve buna bağlı olarak sizlerin Kanun’dan kaynaklanan haklarınızla ilgili bilgilendirmek isteriz.

Ek olarak internet sitemizi, mobil sitemizi ve/veya mobil uygulamamızı ziyaret etmeniz durumunda kullanılan çerez ve SDK’ler hakkında ayrıntılı bilgiler Çerez Politikası’nda yer almaktadır. Bunlar aracılığıyla işlenen kişisel veriler ise bu Aydınlatma Metni’nde açıklanmaktadır.

Aydınlatma Metni, Eticaretoloji tarafından yayımlandığı tarih itibariyle geçerli olacaktır. Eticaretoloji, Aydınlatma Metni’nde gerekli olduğu takdirde yasal koşullar gereği her zaman değişiklik yapabilir. Yapılacak değişiklikler, Aydınlatma Metni’nin https://www.eticaretoloji.com/kvkk  adresinde yayımlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır.

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Rıza Metni

Şirketimiz tarafından www.eticaretoloji.com üzerinden yürütülen faaliyetlerle ilgili olarak sizleri bilgilendirmek isteriz. Bir elektronik ticaret platformu olan eticaretoloji’de alışveriş yapabilmek için üyelik şartı bulunmamaktadır. Dolayısıyla platformumuzda üyelik bir hizmet koşulu olarak sunulmamaktadır. Üye olmadan alışveriş yapma seçeneğinden farklı olarak üyelik seçeneği; alışkanlıkları, alışveriş geçmişi, incelemeleri takip edilip değerlendirilerek kendisine özgü kişiselleştirilmiş bir hizmet almak isteyen kullanıcılar için tasarlanmıştır. Kişiye özgü bu avantajların sunulması için ise bazı kişisel verilerinizin aşağıda detaylandırıldığı şekilde belirtilen amaçlarla işlenmesi, anlaşmalı profesyonel iş ortaklarımızla paylaşılması ve teknoloji alanındaki tedarikçilerimiz tarafından sağlanan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilmesi gerekebilmektedir. Siz müşterilerimizin memnuniyetinin sağlanması için işlenmesi gereken kişisel verilerinizden bazıları; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda yer alan ve rızaya tabi olmayan veri işleme şartlarının kapsamında olmaması nedeniyle, ancak siz müşterilerimizin konu özelinde beyan edeceği açık rızaya bağlıdır. Rıza vermek istemiyorsanız, “Üye Olmadan Devam Et” seçeneği ile sitemize üye olmadan alışveriş yapabilirsiniz.

Açık rızanıza bağlı olarak;

1. Kişisel verilerin toplanmasına ilişkin yöntemler

Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri olarak, veri sorumlusu sıfatıyla, mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüklerimiz çerçevesinde; markalarımızın hizmetlerinden faydalanabilmeniz, onayınız halinde kampanyalarımız hakkında sizleri bilgilendirmek, öneri ve şikayetlerinizi kayıt altına alabilmek, sizlere daha iyi hizmet standartları oluşturabilmek, Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması gibi amaçlarla kişisel verilerinizi sözlü, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik yöntemlerle,sizlerin paylaştığı çevrimiçi ve/veya basılı formlar vasıtasıyla paylaştığı kimlik bilgileriniz (isim, soyisim, doğum tarihi, uyruk, T.C. kimlik numarası, cinsiyet, pasaport geçerlilik tarihi, pasaport numarası), iletişim bilgileriniz (e-posta adresi, fatura ve teslimat adresleri, cep telefonu numarası); internet sitemizi kullanımınız sırasında toplanan müşteri işlem bilgileriniz (talep bilgileri, sipariş bilgileri, fatura bilgileri, müşteri yorumları, miles&smiles numarası, hes kodu), finans bilgileriniz (kredi kartı bilgileri), pazarlama bilgileriniz (çerez kayıtları, alışveriş geçmişi, açık veya örtülü kullanıcı reytingleri), işlem güvenliği bilgileri (IP Adresi Bilgileri, İnternet Sitesi Giriş Çıkış Bilgileri, Kullanıcı Adı Bilgileri, Şifre Bilgileri, Bağlantı Zamanı / Süresi gibi Trafik Verileri) ile internet tarayıcınız ve/veya Şirketimiz mobil uygulamasındaki veya internet sitemizi kullanırken internet tarayıcınızdaki tercihlerinize göre toplanabilecek lokasyon verileriniz işlenecektir.

2. Kişisel verilerin işlenmesi ve işleme amaçları

Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri olarak, veri sorumlusu sıfatı ile çağrı merkezlerimiz, yazılı iletişim kanallarımız, sosyal medya sayfalarımız, mobil iletişim kanalları, mağaza içi iletişim kanalları ve/veya bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü kanallar aracılığı ile; onayınız dahilinde elde ettiğimiz kişisel ve/veya özel nitelikli kişisel verileriniz tamamen veya kısmen elde edilebilir, kaydedilebilir, saklanabilir, depolanabilir, değiştirilebilir, güncellenebilir, periyodik olarak kontrol edilebilir, yeniden düzenlenebilir, sınıflandırılabilir, işlendikleri amaç için gerekli olan ya da ilgili kanunda öngörülen süre kadar muhafaza edilebilir, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri’nin birlikte çalıştığı özel-tüzel kişilerle ya da kanunen yükümlü olduğu kamu kurum ve kuruluşlarıyla ve/veya Türkiye’de veya yurt dışında mukim olan ilgili 3. kişi gerçek kişi/tüzel kişilerle paylaşılabilir/devredilebilir, kanuni ya da hizmete bağlı fiili gereklilikler halinde yurt dışına aktarılabilir. Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri müşterilerinin markalarımızın hizmetlerinden faydalanabilmesi, onayınız halinde kampanyalarımız hakkında sizleri bilgilendirmek, öneri ve şikâyetlerinizi kayıt altına alabilmek, sizlere daha iyi hizmet standartları oluşturabilmek, Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması gibi amaçlarla ve her hâlükârda 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuata uygun olarak kişisel verilerinizi işleyebileceğimizi;

Yukarıda sayılan kişisel verileriniz, rıza göstererek eticaretoloji.com üyesi olmanız halinde; size özel reklam, promosyon ve kampanyaların oluşturulması, çapraz satış yapılması, hedef kitle belirlenmesi, müşteri hareketleriniz takip edilerek kullanıcı deneyiminizi arttırıcı faaliyetlerin yürütülmesi ve Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri’ne ait internet sitesi ile mobil uygulamanın işleyişinin geliştirilmesi ve müşteri ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmesi, doğrudan ve doğrudan olmayan pazarlama, kişiye özel pazarlama ve yeniden pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, kişiye özel segmentasyon, hedefleme, analiz ve şirket içi raporlama faaliyetlerinin yürütülmesi, pazar araştırmaları, müşteri memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve icrası ile müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve icrası amaçlarıyla dahil olmak üzere dahil olmak üzere Eticaretoloji ve Eticaretoloji  ile anlaşmalı profesyonel iş ortaklarının ürün ve/veya hizmetlerinin satış ve pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası, Eticaretoloji’in sunduğu ürün ve/veya hizmetlere bağlılık oluşturulması ve/veya arttırılması süreçlerinin planlanması ve icrası, tüm bu açıklanan kapsamlarda sizinle iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi kapsamında; KVKK’nin 5. maddesinin 1. fıkrası “açık rıza” hukuki sebebine bağlı olarak işlenebilecek ve aynı amaçlar ve hukuki sebep kapsamında yurt içindeki üçüncü kişilerle ve KVKK’nin 9. maddesindeki kurallara uyularak yurt dışındaki üçüncü kişilerle, iş ortaklarımızla/tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.

3. Kişisel Verilerin Aktarılması

Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri söz konusu kişisel verilerinizi sadece; açık rızanıza istinaden veya Kanun’da belirtilen güvenlik ve gizlilik esasları çerçevesinde yeterli önlemler alınmak kaydıyla yurt içinde ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması kaydıyla yurt dışında, şirket faaliyetlerinin yürütülmesi, veri sahipleri ile müşterilerimiz arasındaki iş ilişkisinin sağlanması ve/veya bu amaçla görüşmeler yapılması, hizmetler, fırsat ve olanaklar sunulması ve hizmet kalitesinin artırılması amacıyla; grup şirketlerimiz, iş ortaklarımız, faaliyetlerimizin gereği anlaşmalı olduğumuz ve hizmet sunduğumuz müşteriler, tedarikçiler, denetim şirketleri veya yasal bir zorunluluk gereği bu verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşları, bunlarla sınırlı olmamak üzere ilgili diğer otoriteler ile paylaşabilecektir.

Rıza göstererek Eticaretoloji üyesi olmanız halinde; kimlik (ad, soyad) iletişim (e-posta adresi, cep telefonu numarası), özlük, hukuki işlem, mesleki deneyim, görsel ve işitsel kayıtlar, müşteri, iş ortağı işlem, müşteri işlem (ticket bilgileri, kargo bilgileri, üyelik bilgileri, sipariş bilgileri, teslimat bilgileri, yorum bilgileri, ödeme bilgileri, banka hesap bilgileri, kart bilgileri, fatura bilgileri, tutar bilgileri) pazarlama (kampanya bilgileri, ürün bilgileri, hediye çek bilgileri) ve işlem güvenliği (IP adresi) verileriniz, KVKK’nin “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, size sunduğumuz hizmet kalitesini ve hizmet sürekliliğini sağlayabileceğimiz yurt içi alternatiflerimiz olmaması nedeniyle, teknoloji alanındaki bulut hizmetleri altyapısı tedarikçilerimiz olan yurt dışında yerleşik ve sunucuları yurt dışında bulunan Google (Google LLC.), Facebook ( Facebook inc.) Orace ( Orcale inc.) Zoho ( Zoho inc. ) 

 “Veri İşleyenler” tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize; bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi, iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin yürütülmesi ve denetimi, mal ve hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, müşteri memnuniyetine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi, talep ve şikayetlerin takibi amaçlarıyla kaydedilebilecek ve dolayısıyla yurt dışına aktarılabilecektir. Eticaretoloji’in seçtiği bu firmalar uluslararası alanda kabul görmüş standartlara göre veri güvenliği önlemlerini almakta ve müşterilerine, dolayısıyla Eticaretoloji’e güvenlik düzeyini bu standartlara uygun şekilde sağlamayı taahhüt etmektedirler. Ayrıca, kişisel veriler ile ilgili başta Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) olmak üzere birçok uluslararası mevzuat bu verilerin Veri İşleyenler (yukarıda sayılan alt yapıların sahibi olan şirketler) tarafından Eticaretoloji’in talep ve amaçları dışında işlenmemesini yasal olarak güvence altına almaktadır. Veri İşleyenler tarafından sağlanan yazılımların kullanılması nedeniyle yurt dışına aktardığımız kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçlar dışında yurt dışındaki diğer 3. kişilerle paylaşılmamaktadır.

4. Kişisel Veri Sahibinin KVK Kanunu’nun (Kanun”) 11. maddesinde Sayılan Hakları

Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri ilgili kişilerin aşağıdaki taleplerine karşılık verecektir:

a) Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri’nin kendilerine ilişkin kişisel verileri işleyip işlemediğini ve hangi kişisel verileri işlediğini öğrenme,

b) İşleme faaliyetinin amaçlarına ilişkin bilgi alma,

c) Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri’nin yurt içinde veya yurt dışında kişisel verileri aktardığı üçüncü kişileri bilme,

d) Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

e) Kanun’a uygun olarak kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

f) Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi talebi halinde; yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve

h) Kişisel verilerinin birer kopyasını alma.

5. Eticaretoloji kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?

www.eticaretoloji.com web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Eticaretoloji tarafından işlenmektedir.

Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri’ne ait olan www.eticaretoloji.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

www.eticaretoloji.com ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydıyla gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

www.eticaretoloji.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. www.eticaretoloji.com size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.

www.eticaretoloji.com çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

www.eticaretoloji.com mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

6. İnternet Sitesi Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

Eticaretoloji’e ait olan www.eticaretoloji.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

www.eticaretoloji.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.

Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent cookies) olmak üzere sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız. Oturum çerezleri geçici çerezler olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin “kullanım ömürlerine” bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.

www.eticaretoloji.com çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

www.eticaretoloji.com; web sitesine, nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı tespit etmek için kullanır.

www.eticaretoloji.com web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. Eticaretoloji ayrıca Google, Inc. tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini, mobil uygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect.

Mobil uygulamada çerez yerine ilgili uygulamanın SDK”si (Software Development Kit) kullanılmaktadır.

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz.

GoogleTarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet ExplorerTarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Mozilla FirefoxTarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.
OperaTarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
SafariTelefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

Eticaretoloji’de yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

GoogleTarayıcınızın adres bölümünde yer alan, “kilit işareti”ni tıklayarak, “Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.
Internet ExplorerTarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.
Mozilla FirefoxTarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.
OperaTarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.
SafariTelefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya “Privacy Badger” uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

Eticaretoloji’de yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

Cookie Service ProviderCookie İsmiCookie AmacıCookie TipiCookie Süresi
Google_gaAnalytics cihaz bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması içinPersistent Cookie2 Yıl
Google_gaexpAB testleri hakkında bilgileri tutan cookie – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamaların kullanması içinPersistent Cookie85 Gün
Google_gidKullanıcı tanımlama içinPersistent1 Gün
Google1P_JARSitenin istatistiki verilerini, dönüşüm sayılarını almak için kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez1 Ay
GoogleAIDGoogle advertising IDÜçüncü Taraf Çerez9 Ay
GoogleAPISIDGoogle kullanıcı ve google maps bilgilerini barındırır.Üçüncü Taraf Çerez2 Yıl
GoogleCONSENTAnonim kullanıcıyı ayırt etmek ve reklamların verimliliğini ölçmek için kullanılır.Üçüncü Taraf ÇerezMax 2 yıl
GoogleDSIDGoogle dfp reklam servisinin yüklediği çerezdir.Üçüncü Taraf Çerez1 gün
GoogleG_ENABLED_IDPSGoogle ile log-in olunmasını sağlar.Üçüncü Taraf ÇerezSürekli
GoogleHSIDSayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google’nin sisteminde, bu iki çerez, belirli bir “oturum” veya “oturum açma”yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.Üçüncü Taraf Çerez2 yıl
GoogleIDEGoogle dfp reklam servisinin yüklediği çerezdir.Üçüncü Taraf Çerez2 yıl
GoogleNIDGoogle bu çerezi kullanıcının kendine özel ayarları varsa takip için kullanır. Başka bir sayfaya geçilince bu bilgiler ile kıyaslar ve anlar. (ör: dil, arama seçenekleri vs. gibi.)Üçüncü Taraf Çerez6 ay
GoogleOGPCWeb browsing fonksiyonalitesini iyileştirir.Üçüncü Taraf Çerez1 ay
GoogleSAPISIDGoogle kullanıcı ve google maps bilgilerini barındırır.Üçüncü Taraf Çerez2 yıl
GoogleSIDSayfalar arasında giderken giriş bilgilerini hatırlar. Google’nin sisteminde, bu iki çerez, belirli bir “oturum” veya “oturum açma” yı benzersiz şekilde tanımlar (yalnızca Google hesabı kullanılır ve oturum açar) ve yalnızca oturum açtığınız bilgisayarda saklanır. Böylece birden çok sayfaya erişilebilir.Üçüncü Taraf Çerez2 yıl
GoogleSIDCCGoogle kullanıcıların yetkisiz erişimi engellemek için güvenlik tanımlama bilgisini tanımlar.Üçüncü Taraf Çerez3 ay
GoogleSSIDGoogle servisinin ile güvenli oturum açılmasını sağlar.Üçüncü Taraf Çerez2 yıl
GoogleUULEAnonim kullanıcı datasını toplar ve gösterilen reklamların etkili olup olmadığını ölçümler.Üçüncü Taraf ÇerezMax 2 yıl
Google__cfduidCloudflare IDÜçüncü Taraf Çerez1 yıl
Google__gadsReklamlarla olan etkileşimlerin ölçülmesi ve aynı reklamların çok fazla gösterilmemesi gibi amaçlarla kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez2 yıl
Google_gac_UA-30192578-18Kullanıcılar için kampanyalarla alakalı bilgiyi tutar. Google Analytics and AdWords ile linklendiğinde opt-out olunmadığı sürece AdWords website dönüşümü okunur.Üçüncü Taraf Çerez90 gün
Google_gatAnalitik ÇerezlerÜçüncü Taraf ÇerezSonsuz
Google_gidKullanıcıları tekilleştirme işlemi için kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez1 yıl
Google_gidAnalitik ÇerezlerÜçüncü Taraf Çerez24 saat
Google_gatAnalitik ÇerezlerÜçüncü Taraf Çerez1 dakika
Google_utmaKullanıcıyı ve oturumunu ayırt etmek için kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez2 yıl
Google__utmtTalepleri takip etmek için kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez10 dakika
Google__utmbYeni oturum ile ziyaretleri ayırt edebilmek için kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez30 dakika
Google__utmcYeni oturum ile ziyaretleri ayırt edebilmek için kullanılır.Üçüncü Taraf ÇerezOturum sonlanana kadar
Google__utmzWebsiteye ulaşma sebebini yani kampanyadan veya reklamdan gelip gelmediğini ayırt eder.Üçüncü Taraf Çerez6 ay
Google__utmvZiyaretçi düzeyinde özel değişken verilerini takip etmek için kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez2 yıl
Google_gcl_auWeb sitelerinde reklam verimliliğini denemek için kullanılır.Targeting/Advertising3 ay
Yandex_ym_isadReklam engelleme tespiti içinPersistent Cookie2 Gün
Yandex_ym_uidKullanıcıları tanımlamak içinPersistent Cookie1 Yıl
Yandexyabs-sidYandex Metrika sayımı için kullanılan parametre cookieSession CookieTarayıcı Session süresi boyunca
Yandex_ym_dBir kullanıcının reklam engelleyicileri olup olmadığını belirler.Üçüncü Taraf Çerez1 yıl
Yandex_ym_isadKullanıcının ilk site oturumunun tarihini kaydeder.Üçüncü Taraf Çerez1 yıl
Yandex_ym_metrika_enabled,
 ym_mp2_substs
Bu çerezler, bu web sitesindeki trafiği ölçmek ve analiz etmek için kullanılır. Çerezler, Yandex şirketine ait Yandex Metrica betiğini kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez1 gün
Yandex_ym_visorc*Bu çerezler, bu web sitesindeki trafiği ölçmek ve analiz etmek için kullanılır. Çerezler, Yandex şirketine ait Yandex Metrica betiğini kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez1 yıl
Yandex_ym_uidOturum Tekrarı’nın doğru çalışmasını sağlar.Üçüncü Taraf ÇerezOturum Süresince
Yandex
Kullanıcının aynı reklam ağını kullanan web sitelerindeki hareketine göre reklam görüntülemesini optimize etmek amacıyla IP adresi, coğrafi konum, ziyaret edilen web siteleri ve kullanıcının tıkladığı reklamlar gibi anonimleştirilmiş kullanıcı verilerini kaydeder.Üçüncü Taraf Çerez1 yıl
YandexyandexuidSite kullanıcılarını tanımlamak için kullanılır.
1 yıl
YandexYmexZiyaretçilerin web sitesi davranışındaki verileri kaydeder. Bu, dahili analiz ve web sitesi optimizasyonu için kullanılır.
1 yıl
YandexYuidssBirden çok web sitesinde ziyaretçi davranışı hakkında bilgi toplar. Bu bilgiler web sitesinde, reklamın alaka düzeyini optimize etmek için kullanılır.
1 yıl
Facebook_fbp,
 wd
Facebook tarafından üçüncü taraf reklam verenlerden gerçek zamanlı teklif verme gibi bir dizi reklam ürünü sunmak için kullanılır.Üçüncü Taraf Çerez3 ay
eticaretolojiAbTestingA/B Test yönetimi için kullanılan değer bu cookiede saklanmaktadırPersistent Cookie2 Yıl
eticaretolojiAbTestingCookiesÇoklu A/B Test yönetimi için kullanılan değerler bu cookiede saklanmaktadırPersistent Cookie2 Yıl
eticaretolojiCOOKIE_CookieLawInformationPermissionKişisel veri politikalarımıza ait izinler bu cookiede saklanmaktadırNon Persistent CookieTarayıcı oturum süresi boyunca
eticaretolojiCOOKIE_PopupKullanıcıya gösterilen popuplar ile ilgili teknik veriler bu cookiede saklanmaktadırPersistent Cookie1 Saat
eticaretolojiCOOKIE_TY.EntranceLogin olmuş kullanıcıya ait bilgilerin saklandığı cookiedir.Persistent Cookie1 Ay
eticaretolojiCOOKIE_TY.FirstVisitKullanıcının ilk ziyaret bilgisinin saklandığı cookiedir.Persistent Cookie1 Ay
eticaretolojiCOOKIE_TY.UserAlreadyLoggedKullanıcının hali hazırda login olup olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir.Non Persistent CookieTarayıcı oturum süresi boyunca
eticaretolojiCOOKIE_uicLogin olmuş kullanıcıya ait access token olmayan demografik bilgilerinin saklandığı cookiedir.Persistent Cookie30 Dakika
eticaretolojiCOOKIE_UserAlreadyLoggedKullanıcının hali hazırda login olup olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir.Non Persistent CookieTarayıcı oturum süresi boyunca
eticaretolojiCOOKIE_UserTypeStatusKullanıcıların statülerinin saklandığı cookiedir.Persistent Cookie12 Saat
eticaretolojihvtbBir kullanıcının daha önce eticaretoloji’i ziyaret edip etmediği bilgisini veriyor.Persistent Cookie2 Yıl
eticaretolojipidKalıcı olarak kullanıcıya verilen ID nin saklandığı cookiedir.Persistent Cookie1 Yıl 354 Gün
eticaretolojisidKullanıcıya ait session ID değerinin saklandığı cookiedir.Persistent Cookie30 Dakika
eticaretolojiSiteHashCookielere ait hash bilgisinin saklandığı cookiedir.Persistent Cookie7 Gün
eticaretolojiVisitorTypeStatusZiyaretçilerin statülerinin saklandığı cookiedir.Persistent CookieTarayıcı oturum süresi boyunca
eticaretolojiTicimaxRefererKullanıcının siteye nereden yönlendirildiği bilgisinin tutulduğu cookiedir.
7 gün
eticaretolojiReklamKaynagiKullanıcının siteye hangi reklam kaynağından yönlendiği bilgisinin tutulduğu cookiedir.
7 gün
eticaretolojiSonZiyaretEdilenUrunlerKullanıcıyı satınalma adımına yönlendirmek için gezdiği ürünlerin tutulduğu cookiedir.
7 gün
eticaretolojimagazaBolgeSecimiBölgeye göre ürün göstermek için kullanıcının seçtiği bölgenin tutulduğu cookiedir.
Tarayıcı süresi
eticaretolojimagazaBolgeSecimiBölgeye göre ürün göstermek için kullanıcının seçtiği bölgenin tutulduğu cookiedir.
Tarayıcı süresi
eticaretolojikampanyaTeklifleriKullanıcıya özel kampanya önerimi için sayfada dolaşma süresinin tutulduğu cookiedir.
7 gün
eticaretolojiproductComparisonÜrün karşılaştırma özelliği sunulan sitelerde, karşılaştırılan ürün idlerinin tutulduğu cookiedir.
7 gün
eticaretolojiTicimax_Member_DataKullanıcıya ait kayıt bilgilerinin hashlenmiş bir şekilde tutulduğu cookiedir.
Tarayıcı süresi
eticaretolojiTicimax_Cart_SessionIDLogout ve login sepetleri birleştirmek için kullanılan sepet id’lerin tutulduğu cookiedir.
Tarayıcı süresi
eticaretolojiCultureSettingsSite üzerinde ülke/dil seçimi var ise seçilen kaydın teknik detaylarının tutulduğu cookiedir.
Tarayıcı süresi
eticaretolojiTiciPushNotificationKullanıcıya gösterilen push bildirimleri ile ilgili teknik verilerin tutulduğu cookiedir (gösterim durumu vb).
30 gün
eticaretolojiticimax_PopupSettingsKullanıcıya gösterilen popuplar ile ilgili teknik verilerilerin tutulduğu cookiedir. (gösterim durumu vb).
30 gün
Zendesk__zlcmid,
 __zlcstore
Bu çerez,kullanıcı isteklerini sayfa isteklerinde korur.Üçüncü Taraf Çerez1 ay
Zendeskzte2095Bu çerez, sitede kullanıcı geri bildirimleri toplamamıza izin veren Zendesk’in kullanımına izin verir.Üçüncü Taraf ÇerezOturum
MarketingutmCampaign30dtemp2Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmakPersistent Cookie1 Ay
MarketingutmCampaignGO5dKullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak,Persistent Cookie5 Gün
MarketingutmCampaignLT30dKullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 3 ay tutmak,Persistent Cookie1 Ay
MarketingutmMedium30dtemp2Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak,Persistent Cookie1 Ay
MarketingutmMediumGO5dKullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak,Persistent Cookie5 Gün
MarketingutmSource30dtemp2Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak,Persistent Cookie1 Ay
MarketingutmSourceGO5dKullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak.Persistent Cookie5 Gün

Google (doubleclick.net) test_cookie. Bu çerez, DoubleClick tarafından kullanıcının reklamdan sonra veya bir reklamın üzerine tıkladıktan sonra web sitesindeki eylemlerini saklamak için kullanılır. (1 Yıl)

Google( doubleclik.net) IDE, DSID, _dc_gtm_ua. Google, web’in çeşitli yerlerinde görüntülenen reklamların çerezlerini kullanır. Google’e ait olmaya web sitelerindeki reklam çerezlerinin en önemlisi “”IDE”” olarak adlandırılır. Bu çerez Doubleclick.net etki alanı altındaki tarayıcılarda kaydedilir. Başka bir çerez google.com etki alanı altında kaydedilir ve buna “ANID” adı verilir. Bunların haricinde, örn.“”DSID””, “”FLC””, “”AID””, “”TAID”” ve “”exchange_uid”” adlı çerezleri de kullanılır.

Ticimax ile paylaşılan kişisel veriler, Ticimax kontrolü altındadır. Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişilerle paylaşımı söz konusu değildir.

Ticimax rolü olan herhangi bir kullanıcı müşteri ve sipariş bilgilerine erişemez ve bu bilgileri indiremez, sadece admin kullanıcıları bu bilgilere erişebilir.

7. Eticaretoloji kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?

Eticaretoloji, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,

mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,

elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,

mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,

kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,

müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,

müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,

anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,

hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,

yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek.

8. Eticaretoloji kişisel verilerinizi nasıl koruyor?

Eticaretoloji ile paylaşılan kişisel veriler, Eticaretoloji gözetimi ve kontrolü altındadır. Eticaretoloji, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız

9. Eticaretoloji kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişilerle paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Eticaretoloji sorumlu değildir.

Kişisel verileriniz Eticaretoloji’in hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurt içi/yurt dışı iştiraklerimize, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurt içi/yurt dışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurt içi/yurt dışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurt içi/yurt dışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

10. Kişisel Verilerin Korunması Kanunundan doğan haklarınız nelerdir?

KVK’nin 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinizin;

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) işlenmişse bilgi talep etme,

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

e) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

f) KVKK’nin 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini/yok edilmesini isteme,

g) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

i) KVKK’ye aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz,

j) Başvuru formu için tıklayınız,

11. Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar Eticaretoloji’in yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

12. Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

KVKK’nin 4. maddesi uyarınca Eticaretoloji’in kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Eticaretoloji’in yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Eticaretoloji’le doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

13. Eticaretoloji’e kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?

Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için destek@eticaretoloji.com e-posta adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Görüş ve sorularınızla ilgili bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Şirket Unvanı: Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri
Adres: Eğitim Mah. Abdibey Sk. Kent Plus Sitesi A 24 D:37 Kadıköy / İSTANBUL

GÖZTEPE V.D.: 660 025 9778
Ticaret Sicil No:
MERSİS Numarası:
Kayıtlı Elektronik Posta: 
Telefon No:
Sorumlu Kişi:

ALINACAK BİLGİLERE VE İÇ İŞLEYİŞE GÖRE AŞAĞIDAKİLER DÜZENLENECEK

MÜŞTERİLER

VERİ KATEGORİLERİ

1- Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ad – Soyad, Doğum Tarihi, Cinsiyet, T.C. Kimlik Numarası

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi, İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İş Sürekliliğinin Sağlanması Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi; Reklam, Kampanya ve Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Sözleşme ve Üyelik Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; Ticari ve/veya İş Stratejilerinin Planlanması ve İcrası; Sunulan Ürün ve Hizmetlerden Faydalandırmak için Gerekli Çalışmaların İş Birimleri Tarafından Yapılması ve İlgili İş Süreçlerinin Yürütülmesi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler internet sitemizdeki üyelik formları, hesabım sayfası içeriğinde yer alan ve tercihinize bağlı olarak doldurulabilecek alanlar, talep ve başvurularınız, sözleşmeler, kampanyalar ve üçüncü taraf kimlik doğrulama sistemleri (Ör: Google Login, Facebook Login vb.) vasıtasıyla toplanmaktadır.

2- İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
E-Posta Adresi, Fatura & Teslimat Adresleri, Cep Telefonu Numarası

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Firma / Ürün / Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibin ve Yürütülmesi; Mal/Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi; Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi; Reklam, Kampanya ve Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Süreçlerinin Yürütülmesi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler internet sitemizdeki üyelik sayfaları, sözleşmeler, hesabım sayfası başta olmak üzere internet sitemizin içeriğinde yer alan ve tercihinize bağlı doldurulabilecek alanlar, talep ve başvurularınız, sözleşmeler, kampanyalar ve üçüncü taraf kimlik doğrulama sistemleri (Ör: Google Login, Facebook Login vb.) vasıtasıyla toplanmaktadır.

3- Hukuki İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Uyuşmazlık Olması Halinde Dava Dosyasındaki Bilgiler, İhtarnameler, Adli ve İdari Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler adli ve idari makamlardan gelen resmi yazılar ve basılı / elektronik diğer belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

4- Müşteri İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Fatura Bilgileri, Talep Bilgileri, Sipariş Bilgileri, Müşteri Yorumları, Ürün Bilgileri, Kargo Bilgileri, Yetkili Servis Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi; Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi; Reklam, Kampanya ve Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi, Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı/elektronik formlar, çağrı merkezi kayıtları, e-postalar ve SAP programları vasıtasıyla toplanmaktadır.

5- İşlem Güvenliği Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
IP Adresi Bilgileri, İnternet Sitesi Giriş Çıkış Bilgileri, Kullanıcı Adı Bilgileri, Şifre Bilgileri, Trafik Verileri (Bağlantı Zamanı / Süresi vb.)

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi; Denetim / Etik Faaliyetlerin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler bilgi güvenliği sistemleri ve elektronik cihazlar aracılığı ile toplanmaktadır.

6- Finans Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Şifrelenmiş Kredi Kartı Bilgileri, Banka Hesap / IBAN Numarası Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; İade Süreçlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Yetki Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı ve elektronik formlar, e-postalar ve internet sitesi içerisindeki talepler ve mesajlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

7- Görsel ve İşitsel Kayıt Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Çağrı Merkezi Ses Kayıtları

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Firma Ürün ve Hizmetlere Bağlılık Süreçlerinin Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi; Yetki Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler çağrı merkezimize yapılan aramalar sırasında elektronik ortamda toplanmaktadır.

8- Lokasyon Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Konum Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Pazarlama Analiz Çalışmalarının Yürütülmesi; Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi; Müşteri Memnuniyetine Yönelik Aktivitelerin Yürütülmesi; Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Üretim Ve Operasyon Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nın 5’inci maddesinde belirtilen, detaylarına Rıza Metni’nden ulaşabileceğiniz;

  • Açık Rıza

hukuki sebebine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler kullandığınız internet tarayıcısındaki ve Şirketimiz mobil uygulamasındaki tercihinize göre toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Müşterilere ait kişisel veriler KVKK’nin “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki ve/veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • Yukarıda sayılan amaçlarla sınırlı olarak iştirakler ve bağlı ortaklıklarımıza,
  • Yine yukarıda sayılan amaçlarla aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde (ürünün gönderimi için) satın alınan ürünün satıcısı, (ürünün teslimatı için) kargo şirketleri, (ürüne ilişkin ödemenin alınabilmesi için) bankalar ve (teslimat vb. hususlarda bilgi vermek üzere) toplu SMS / e-posta gönderiminde çalışılan iş ortaklarımıza ve (gerektiğinde satış sonrası hizmetler için) tedarikçilerimize ve ürün yetkili servislerine, işbirliği içerisinde olduğumuz ve ortak kampanya yapılan iş ortaklarına,
  • Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi ve resmi kurumlara aktarılabilmekte ve
  • Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

ÇEVRİMİÇİ KULLANICILAR

VERİ KATEGORİLERİ

1- İşlem Güvenliği Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
IP Adresi Bilgileri, İnternet Sitesi Giriş Çıkış Bilgileri, Şifre ve Parola Bilgileri Bilgisayar Ekran Kayıtları, Cihaz IMEI Numarası, Cihaz MAC Adresi

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetim Süreçlerinin Yönetilmesi; Talep ve Şikayetlerin Takibi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz internet uygulamaları, bilgi sistemleri ve elektronik cihazlar (telekomünikasyon altyapısı, bilgisayar ve telefonlar vb.) ve tarafınızca beyan edilen diğer belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Çevrimiçi Kullanıcılara ait kişisel veriler KVKK’nin “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki ve/veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi ve resmi kurumlara aktarılabilmekte ve Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

ÇALIŞAN / STAJYER / HİSSEDARLAR  / PAYDAŞLAR

Eticaretoloji bünyesindeki çalışanlar, stajyerler ve hissedarlara ait işlenen kişisel veriler hakkında ayrıntılı bilgiler sadece kendilerinin erişebileceği şekilde yayımlanmakta olup kendilerine bu konuda ayrıntılı bilgilendirme yapılmıştır.

ÇALIŞAN ADAYLARI

VERİ KATEGORİLERİ

1- Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ad – Soyad, Medeni Hal, Doğum Tarihi, Doğum Yeri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Çalışan Adaylarının Seçme, Yerleştirme ve Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi; İnsan Kaynakları Politika ve Süreçlerinin Planlanması; Mülakat Süreçlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler Şirketimize e-posta aracılığıyla gönderilen özgeçmişler ile Özel İstihdam Büroları (İŞKUR, Kariyer.net vb.) ve diğer mecralar (LinkedIn vb.) vasıtasıyla toplanmaktadır.

2- İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
E-Posta Adresi, İletişim Adresi, Cep Telefonu Numarası

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Çalışan Adaylarının Seçme, Yerleştirme ve Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi; İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İnsan Kaynakları Politika ve Süreçlerinin Planlanması; Mülakat Süreçlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler Şirketimize e-posta aracılığıyla gönderilen özgeçmişler ile Özel İstihdam Büroları (İŞKUR, Kariyer.net vb.) ve diğer mecralar (LinkedIn vb.) vasıtasıyla toplanmaktadır.

3- Özlük Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Askerlik Durumu, Referans Bilgileri, Özgeçmiş Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Çalışan Adaylarının Seçme, Yerleştirme ve Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Ücret Politikasının Yürütülmesi; İnsan Kaynakları Politika ve Süreçlerinin Planlanması

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması ve
  • Özgeçmişte bulunan referans bilgileri için Açık Rıza

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler Şirketimize e-posta aracılığıyla gönderilen özgeçmişler ile Özel İstihdam Büroları (İŞKUR, Kariyer.net vb.) ve diğer mecralar (LinkedIn vb.) vasıtasıyla toplanmaktadır.

4- Mesleki Deneyim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Eğitim Geçmişi ve Detayları, Çalışma Geçmişi ve Detayları, Diploma Bilgileri, Yabancı Dil Bilgisi, Bilgisayar Kullanım Bilgisi, Pozisyon/Unvan Bilgisi

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Çalışan Adaylarının Seçme, Yerleştirme ve Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi; İnsan Kaynakları Politika ve Süreçlerinin Planlanması; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Ücret Politikasının Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler Şirketimize e-posta aracılığıyla gönderilen özgeçmişler ile Özel İstihdam Büroları (İŞKUR, Kariyer.net vb.), diğer mecralar (LinkedIn vb.) ve sizin beyanlarınız vasıtasıyla toplanmaktadır.

5- Sağlık Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Engellilik Durumu

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Çalışan Adaylarının Seçme, Yerleştirme ve Başvuru Süreçlerinin Yürütülmesi; Denetim ve Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İnsan Kaynakları Politika ve Süreçlerinin Planlanması; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 6’ncı maddesinde belirtilen;

  • Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel verilerin ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebileceği

hukuki sebebine dayanılarak işlenmektedir. Bu verilerin KVKK’nin 6. maddesinde belirlenen sınırlamalar haricinde işlenmesi ancak açık rızanıza bağlı olarak gerçekleşecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler Şirketimize e-posta aracılığıyla gönderilen özgeçmişler ile Özel İstihdam Büroları (İŞKUR, Kariyer.net vb.), diğer mecralar (LinkedIn vb.) ve sizin beyanlarınız vasıtasıyla toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Çalışan adaylarına ait kimlik, iletişim, özlük ve mesleki deneyim bilgileri çalışan adaylarının bu konuda verecekleri izne bağlı olarak, KVKK’nin “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • İştirakler ve bağlı ortaklıklara aktarılabilmekte ve
  • Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

İŞ ORTAĞI YETKİLİLERİ VE ÇALIŞANLARI

VERİ KATEGORİLERİ

1- Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ad – Soyad, T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Fotokopisi

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Ticari ve/veya İş Stratejilerinin Planlanması ve İcrası; Talep / Şikayetlerin Takibi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler kartvizitler, sözleşmeler, yüz yüze yapılan görüşmeler, elektronik formlar ve çağrı merkezimize yapılan aramalar vasıtasıyla toplanmaktadır.

2- İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
E-Posta Adresi, Cep Telefonu Numarası, Adres

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Ticari ve/veya İş Stratejilerinin Planlanması ve İcrası; Talep / Şikayetlerin Takibi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi, Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler kartvizitler, sözleşmeler ve yüz yüze yapılan görüşmeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

3- İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Talep Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı / elektronik formlar, çağrı merkezi kayıtları, e-postalar, SAP programları vasıtasıyla toplanmaktadır.

4- Finans Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Banka Hesap / IBAN Numarası Bilgileri, Fatura Bilgileri Talep Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri: Yukarıda belirtilen kişisel veriler elektronik ve basılı formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

5- Hukuki İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Uyuşmazlık Olması Halinde Dava Dosyasındaki Bilgiler, İhtarnameler, Adli ve İdari Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler adli ve idari makamlardan gelen resmi yazılar ve basılı / elektronik diğer belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

6- Risk Yönetimi Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ticari Risklerin Yönetilmesi için İşlenen Bilgiler

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; İç Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi,; İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler bir toplantıya veya etkinliğe katılımda, satış sürecinde, sözleşmeler ile ve ilgili kişi tarafından beyan edilen belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

7- Görsel ve İşitsel Kayıt Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Çağrı Merkezi Ses Kayıtları

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi; Reklam / Kampanya / Promosyon Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; Ürün / Hizmetlerin Pazarlama Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler çağrı merkezimize yapılan aramalar sırasında elektronik ortamda toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

İş ortağı yetkilileri ve çalışanlarına ait kişisel veriler KVKK’nin “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi ve resmi kurumlara aktarılabilmekte ve
  • Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

Sosyal Medya Üzerinden Mağaza Başvurusu Kapsamında Potansiyel İş Ortağı/Yetkilisi (Satıcıların) Kişisel Verilerinin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

Veri Sorumlusu: Eticaret Akademisi Eğitim, Danışmanlık, İnternet ve Yazılım Hizmetleri (Eticaretoloji”)

Adres : Hürriyet Mah. Yakacık D-100 Kuzey Yanyol Cad. Sanko Makina Blok No: 49/1 İç Kapı No:1 Kartal / İSTANBUL

Giriş

İşbu aydınlatma metni sosyal medya (Facebook, Instagram vb.) üzerinden internet sitemizde satıcı olarak yer alabilecek potansiyel iş ortağı/yetkilileri ile iletişime geçmek ve portalımız hakkında bilgi vermek amacıyla işlenen kişisel veriler kapsamında siz potansiyel iş ortaklarımızın/yetkililerinin (satıcılarımızın) bilgi sahibi olmalarını sağlamak için hazırlanmıştır.

Eticaretoloji olarak, sosyal medya reklamları üzerinden Eticaretoloji Satıcı Ön Başvuru Formunu doldurmanız vasıtasıyla tarafımız ile paylaşmış olduğunuz kimlik bilgilerinize (ad-soyad, vergi kimlik numarası / T.C. kimlik numarası), iletişim bilgilerinize (elektronik posta adresi, cep telefon numarası); müşteri işlem bilgilerinize (şirket unvanı, satış yapılacak ürün kategorisi) ilişkin kişisel verileriniz iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, sözleşme süreçlerinin yürütülmesi amaçlarıyla 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (‘’KVKK’’) 5. maddesindeki “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” ve “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebepleri uyarınca otomatik olarak işlenecek, yukarıda belirtilen amaçlar dâhilinde yurt içinde bulunan yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, iştirakler ve bağlı ortaklıklarımıza aktarılabilmekte; saklama ve arşiv faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yurtdışında yerleşik teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan/kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

Kişisel verilerinize ilişkin, KVKK’nin 11’inci maddesinde sayılan:

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinin silinmesi veya yok edilmesini talep etmesi halinde, bu durumun kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhe bir sonucun ortaya çıkması durumunda sonuca itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde bu zararın giderilmesini talep etme

haklarınız mevcut olup, işlenen kişisel verilerinize ilişkin hak ve talepleriniz ile ilgili başvuru yöntemlerine Kişisel Verilerin Korunması Başvuru Formu’ndan ulaşabilirsiniz.

TEDARİKÇİ ÇALIŞANLARI

VERİ KATEGORİLERİ

1- Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ad – Soyad, TC Kimlik Numarası, İmza, Kimlik Fotokopisi, Fotoğraf, SGK Sicil Numarası, Medeni Durum, Doğum Tarihi ve Yeri, Aile Bireylerinin Ad ve Soyadları, Aile Bireylerinin T.C. Kimlik Numaraları, Çocuk Sayısı, Ana / Baba Adı, Nüfus Cüzdanı Seri Numarası, Nüfus Cüzdanı Cilt Numarası, Nüfus Cüzdanı Aile Sıra Numarası, Nüfus Cüzdanının Verildiği Yer, Nüfus Cüzdanı Veriliş Nedeni, Nüfus Cüzdanı Veriliş Tarihi, Uyruk, Yabancı Kimlik Numarası, Evlilik Cüzdanı Fotokopisi, Cinsiyet

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi; İş Akdi ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi; Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Finans Ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İnsan Kaynakları Politika ve Süreçlerinin Planlanması; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi; İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Taşınır Mal ve Kaynakların Güvenliğinin Temini; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı / elektronik formlar, sözleşmeler, taahhütnameler, e-postalar, SAP programları, yüz yüze yapılan görüşmeler ve tedarikçiler tarafından yapılan gönderimler vasıtasıyla toplanmaktadır.

2- İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
E-Posta Adresi, İletişim Adresi, Cep Telefonu Numarası, Ev Telefonu Numarası, Aile Bireylerinin İletişim Bilgileri, Yerleşim Yeri Belgesi

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Acil Durum Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; İş Akdi ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Şirket’in Ticari ve/veya İş Stratejilerinin Planlanması ve İcrası; Teknik ve Ticari İş ve İşlem Güvenliğinin Temini; Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı / elektronik formlar, sözleşmeler, taahhütnameler, e-postalar, SAP programları, tedarikçiler tarafından yapılan gönderimler ve sizin beyanlarınız vasıtasıyla toplanmaktadır.

3- Risk Yönetimi Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ticari Risklerin Yönetilmesi İçin İşlenen Bilgiler

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; İç Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İstihbarat Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler bir toplantıya veya etkinliğe katılımda, satış sürecinde, sözleşmeler aracılığıyla ve ilgili kişi tarafından beyan edilen belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

4- Özlük Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
SGK İşe Giriş – İşten Ayrılış Bildirgeleri, İzin Formları, Bordro Bilgileri, Özgeçmiş Bilgileri, Unvan Bilgileri, Referans Bilgileri, Yan Haklar Bilgileri, BES Bilgileri, AGİ Kapsamındaki Bilgiler, Puantaj Bilgileri, Mesai Kayıtları, Devam Çizelgeleri, Diploma Fotokopisi, Disiplin Soruşturması, Savunma Yazıları, Resmi Yazışmalar, Zimmet Formları, Askerlik Durum Belgeleri, Aile Bireylerinin Eğitim Durumu

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
İş Akdi ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; Görevlendirme Süreçlerinin Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanması; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi, Ücret Politikasının Yürütülmesi, Yan Haklar ve Menfaatler Süreçlerinin Yürütülmesi, Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • Referanslar için Açık Rıza

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı / elektronik formlar, sözleşmeler, taahhütnameler, e-postalar, SAP programları, tedarikçiler tarafından yapılan gönderimler ve beyanlarınız vasıtasıyla toplanmaktadır.

5- Hukuki İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Adli Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler, İdari Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler, Uyuşmazlık Olması Halinde Dava Dosyasındaki Bilgiler, İhtarnameler, İhbarnameler

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İç Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerin Yürütülmesi; Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler adli ve idari makamlardan gelen resmi yazılar ve basılı / elektronik diğer belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

5- Fiziksel Mekan Güvenliği Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Giriş – Çıkış Kayıt Bilgileri, Kamera Kayıtları

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Acil Durum Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Fiziksel Mekan Güvenliğinin Temini; İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; Taşınır Mal ve Kaynakların Güvenliğinin Temini; Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler CCTV kameralar aracılığıyla işlenmektedir.

6- İşlem Güvenliği Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
IP Adresi Bilgileri, Kullanıcı Adı ve Parola Bilgileri, İnternet Sitesi Giriş – Çıkış Bilgileri, E-Posta Trafik Logları, Kurumsal E-Posta Hesabı Arşivleri, Şifre ve Parola Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi; Denetim / Etik Faaliyetlerin Yürütülmesi; Erişim Yetkilerinin Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Denetimi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri: Yukarıda belirtilen kişisel veriler bilgi güvenliği sistemleri ve elektronik cihazlar aracılığı ile toplanmaktadır.

7- Finans Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ücret, Banka Hesap Bilgileri, Vergi Muafiyeti Kapsamındaki Bilgiler, Avans / Borç / Bakiye Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
İş Akdi ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi; Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi,
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı / elektronik formlar, sözleşmeler, taahhütnameler, e-postalar, SAP programları, tedarikçiler tarafından yapılan gönderimler ve beyanlarınız vasıtasıyla toplanmaktadır.

8- Mesleki Deneyim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Eğitim Bilgileri, İş Tecrübeleri, Yabancı Dil Bilgileri, Gidilen Kurs Bilgileri, Meslek İçi Eğitim Bilgileri, Sertifikalar

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Eğitim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Görevlendirme Süreçlerinin Yürütülmesi; İnsan Kaynakları Süreçlerinin Planlanması; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi; İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Ücret Politikasının Yürütülmesi; Yetenek / Kariyer Gelişimi Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler özgeçmişler, sertifikalar ve diplomalar vasıtasıyla toplanmaktadır.

9- Görsel ve İşitsel Kayıt Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Çağrı Merkezi Ses Kayıtları

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi; Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İç Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Çağrı merkezimizde çalışan tedarikçi çalışanlarına ilişkin yukarıda belirtilen kişisel veriler, çağrı merkezimize yapılan aramalar sırasında elektronik ortamda toplanmaktadır.

10- Sağlık Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Engellilik Durumu, Sağlık Raporları, Kan Grubu Bilgisi, Aile Bireyleri Hakkında Sağlık Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Acil Durum Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; İç Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İş Sağlığı / Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İş Akdi ve Mevzuattan Kaynaklı Yükümlülüklerin Yerine Getirilmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 6’ncı maddesinde belirtilen;

  • Sağlık ve cinsel hayata ilişkin kişisel veriler ancak kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası aranmaksızın işlenebilir

hukuki sebebine dayanılarak işlenmektedir. Bu verilerin KVKK’nin 6. maddesinde belirlenen sınırlamalar haricinde işlenmesi ancak açık rızanıza bağlı olarak gerçekleşecektir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler sağlık / engellilik raporları vasıtasıyla toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Tedarikçi çalışanlarına ait kişisel veriler KVKK’nin “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • Yukarıda sayılan amaçlarla sınırlı olarak iştirakler ve bağlı ortaklıklara ve aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde iş ortaklarımıza,
  • Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi ve resmi kurumlara aktarılabilmekte ve
  • Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

TEDARİKÇİ YETKİLİLERİ

VERİ KATEGORİLERİ

1- Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ad – Soyad, TC Kimlik Numarası, İmza Sirküleri, İmza, Kimlik Fotokopisi

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İç Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler kartvizitler, basılı / elektronik formlar, çağrı merkezi kayıtları, sözleşmeler, taahhütnameler, e-postalar, raporlar, SAP programları ve yüz yüze yapılan görüşmeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

2- İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
E-Posta Adresi, İletişim Adresi, Cep Telefonu Numarası

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi; Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler kartvizitler, basılı / elektronik formlar, çağrı merkezi kayıtları, sözleşmeler, taahhütnameler, e-postalar, raporlar, SAP programları ve yüz yüze yapılan görüşmeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

3- Hukuki İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Adli Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler, İdari Makamlarla Yazışmalardaki Bilgiler, Uyuşmazlık Olması Halinde Dava Dosyasındaki Bilgiler, İhtarnameler

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İç Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini; Yetkili Kişi, Kurum ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler adli ve idari makamlardan gelen resmi yazılar ve basılı / elektronik diğer belgeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

4- İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Talep Bilgileri, Sipariş Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İç Denetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi; Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Talep / Şikayetlerin Takibi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı / elektronik formlar, çağrı merkezi kayıtları, e-postalar, SAP programları ve yüz yüze yapılan görüşmeler vasıtasıyla toplanmaktadır.

5- İşlem Güvenliği Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
IP Adresi Bilgileri, Cihaz MAC Adresi, Kullanıcı Adı, Şifre ve Parola Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi; Denetim / Etik Faaliyetlerin Yürütülmesi; Dolandırıcılıkların Engellenmesi; İş Faaliyetlerinin Denetimi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi ve
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler bilgi güvenliği sistemleri ve elektronik cihazlar aracılığı ile toplanmaktadır.

6- Finans Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Fatura Bilgileri, Banka Hesap Bilgileri, Cari Hesap Bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi; Finans ve Muhasebe İşlerinin Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi; Mal / Hizmet Satın Alım Süreçlerinin Yürütülmesi; Sözleşme Süreçlerinin Yürütülmesi; Tedarik Zinciri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi
  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması ve
  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler basılı / elektronik formlar, sözleşmeler, taahhütnameler ve SAP programları vasıtasıyla toplanmaktadır.

7- Risk Yönetimi Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ticari / Teknik / İdari Risklerin Yönetilmesi İçin İşlenen Bilgiler

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Denetim / Etik Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Hukuk İşlerinin Takibi ve Yürütülmesi; İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi ve Denetimi; İş Sağlığı Güvenliği Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Risk Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi; Saklama ve Arşiv Faaliyetlerinin Yürütülmesi; Veri Sorumlusu Operasyonlarının Güvenliğinin Temini; Yönetim Faaliyetlerinin Yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması ve
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel veriler bir etkinliğe veya eğitime katılımda, ilgili kişi tarafından beyan edilen bilgiler ile resmi ve ticari yazışmalar vasıtasıyla toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Tedarikçi yetkililerine ait kişisel veriler KVKK’nin “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • Yukarıda sayılan amaçlarla sınırlı olarak iştirakler ve bağlı ortaklıklara ve aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde iş ortaklarımıza,
  • Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi ve resmi kurumlara aktarılabilmekte ve
  • Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

POTANSİYEL İŞ ORTAĞI YETKİLİSİ / ÇALIŞANI / ÇALIŞANLARI

VERİ KATEGORİLERİ

1- Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ad-soyad, T.C. kimlik numarası, vergi kimlik numarası

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

2- İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Cep telefonu numarası, elektronik posta adresi

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

3-Müşteri İşlem Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ticaret unvanı, satış yapılacak ürün kategorisi

Kişisel Veri İşleme Amaçları:
Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri:
Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:
Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI
Yolculara ait kişisel veriler KVKK’nin “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki veya “Kişisel Verilerin Yurt Dışına Aktarılması” başlıklı 9. kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • Yukarıda sayılan amaçlarla sınırlı olarak iştirakler ve bağlı ortaklıklara ve aramızdaki sözleşmeler kapsamında mevzuata uygun bir şekilde iş ortaklarımıza,
  • Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi ve resmi kurumlara aktarılabilmekte ve
  • Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

TEDARİKÇİ ADAYI / TEDARİKÇİ ÇALIŞANI / ÇALIŞANLARI

VERİ KATEGORİLERİ

1- Kimlik Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Ad-soyad

Kişisel Veri İşleme Amaçları:

Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri

Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

2- İletişim Bilgileri

İşlenen Kişisel Veriler:
Telefon numarası, elektronik posta adresi, firma adı, web sayfası bilgileri

Kişisel Veri İşleme Amaçları: Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, Firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri

Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

3- Diğer Bilgiler

İşlenen Kişisel Veriler: Görev bilgisi, Ürün Kategorisi, Firma Profili

Kişisel Veri İşleme Amaçları:

Tedarik zinciri yönetimi süreçlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi, Mal/hizmet satın alım süreçlerinin yürütülmesi, Sözleşme süreçlerinin yürütülmesi, İletişim faaliyetlerinin yürütülmesi, Finans ve muhasebe işlerinin yürütülmesi, Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlara bilgi verilmesi, Firma/ürün/hizmetlere bağlılık süreçlerinin yürütülmesi

Kişisel Veri İşlemenin Hukuki Sebepleri

Bu kapsamdaki kişisel verileriniz, Eticaretoloji tarafından yukarıda sayılan amaçların gerçekleştirilmesi için ilgili mevzuat ve KVKK’nin 5’inci maddesinde belirtilen;

  • Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması

hukuki sebeplerine dayanılarak işlenmektedir. Yukarıdaki amaçlar kapsamına girmeyen haller için, kişisel verileriniz detayları Rıza Metni’nde belirtilen açık rızanıza dayalı olarak işlenmektedir.

Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemleri:

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz elektronik formlar vasıtasıyla toplanmaktadır.

KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILMASI

Tedarikçi adaylarına/tedarikçi adayı çalışanlarına ait kişisel veriler KVKK’nin “Kişisel Verilerin Aktarımı” başlıklı 8. maddesindeki kurallara uyularak ve gerekli teknik ve idari tedbirler alınarak, sadece ilgili amacın gerçekleşmesi için gerekli olduğu ölçüde;

  • Hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek için yasal düzenlemeler ve mevzuat gereği yetkili kişi ve resmi kurumlara aktarılabilmekte ve
  • Teknoloji alanındaki altyapı tedarikçilerimiz tarafından sağlanan / kullanımımıza sunulan programlarımıza ve/veya sistemlerimize kaydedilebilmektedir.

Kişisel Verilerin Saklanması, Haklarınız ve Başvuru

Saklama ve İmha

Şirketimiz kişisel verileri saklama ve silme işlemleri için bir Saklama ve İmha Politikası oluşturmuştur. Kişisel verilerinize ilişkin saklama ve imha işlemleri bu politika kapsamında gerçekleştirilmektedir. Buna göre KVKK’de veya ilgili kanunlar ile sair ilgili mevzuatta verinin saklanması için bir süre belirlenmişse, söz konusu veri en az bu süre kadar saklanmak zorundadır.

Olası bir mahkeme talebinin veya kanunla yetkili kılınmış bir idari merciinin ilgili veriye ilişkin talebinin tarafımıza geç ulaşması veya tarafı olabileceğimiz bir ihtilafın meydana gelmesi gibi ihtimaller gözetilerek, verilerinizin saklanması için mevzuatta öngörülen sürelere 6 ay ila 1 yıl arası bir süre eklenerek verilerin saklama süresi belirlenmekte ve belirlenen sürenin sonunda söz konusu veriler silinmekte, yok edilmekte veya anonimleştirilmektedir.

Mevzuatta işlediğimiz verinin saklanma süresine yönelik bir süre öngörülmemiş ise aramızdaki ilişkinin gereği olarak olası uyuşmazlıklar da göz önüne alınarak hukuki ilişkimizin sona ermesinden itibaren 10 yıllık dava zamanaşımı süresinin geçmesiyle verileriniz herhangi bir talebinize gerek olmadan silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir.

Kişisel verilerin işleme şartlarının tamamı ortadan kalkmış ya da tarafımızca beyan edilen veya mevzuat kapsamında belirlenen saklama süresi dolmuş ise verileriniz, ilk periyodik imha tarihinde veya en geç 6 ay içerisinde re’sen silinir, yok edilir veya anonim hale getirilir. Geçerli bir sebep ile verilerinizin silinmesine dair talepte bulunmanız halinde ise verileriniz yasal olarak mümkün olduğu nispette en geç 30 gün içerisinde silinir. Saklama süresi mevzuatta belirlenmiş verilerinizin öngörülen sürelerden önce silinmesini veya imha edilmesini talep etmeniz halinde söz konusu talebiniz gerçekleştirilemeyecektir.

HAKLARINIZ

KVKK ve ilgili mevzuat kapsamında kişisel verilerinize ilişkin olarak;

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • KVKK mevzuatında öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Eksik veya yanlış verilerin düzeltilmesi ile kişisel verilerinizin silinmesi veya yok edilmesini talep ettiğinizde, bu durumun kişisel verilerinizi aktardığımız üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde bu zararın giderilmesini talep etme
  • haklarına sahipsiniz.

BAŞVURU

Kişisel verileriniz ile ilgili başvuru ve taleplerinizi dilerseniz İlgili Kişi Başvuru Formu’nu kullanarak;

  • Islak imzalı ve kimlik fotokopisi ile Eğitim mah. Abdibey cd. Kent Plus Sitesi A24 D:37 Kadıköy/ İSTANBUL adresine göndererek,
  • Geçerli bir kimlik belgesi ile birlikte Şirketimize bizzat başvurarak,
  • Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ve güvenli elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle eticaretakademisi@hs01.kep.tr kayıtlı elektronik posta adresimize göndererek veya
  • Şirketimize daha önce bildirilen ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizden kvkk@eticaretoloji.com  eticaretoloji.com adresimize göndererek Eticaretoloji’  ye iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ uyarınca ilgili kişilerin bu başvurularında ad – soyad, başvuru yazılı ise imza, T.C. kimlik numarası (başvuruda bulunan kişinin yabancı olması halinde pasaport numarası), tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresi, varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numarası ve faks numarası ile talep konusuna dair bilgilerin bulunması zorunludur.

Veri sahibi ilgili kişi, yukarıda belirtilen hakları kullanmak için yapacağı ve kullanmayı talep ettiği hakka ilişkin açıklamaları içeren başvuruda talep edilen hususu açık ve anlaşılır şekilde belirtilmelidir. Başvuruya ilişkin bilgi ve belgelerin başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Talep konusunun başvuranın şahsı ile ilgili olması gerekmekle birlikte, başkası adına hareket ediliyor ise başvuruyu yapanın bu konuda özel olarak yetkili olması ve bu yetkinin belgelendirilmesi (özel vekâletname) gerekmektedir. Ayrıca başvurunun kimlik ve adres bilgilerini içermesi ve başvuruya kimliği doğrulayıcı belgelerin eklenmesi gerekmektedir.

Yetkisiz üçüncü kişilerin başkası adına yaptığı talepler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kişisel verilerinize ilişkin hak talepleriniz değerlendirilerek, Şirketimize ulaştığı tarihten itibaren en geç 30 gün içerisinde cevaplanır. Başvurunuzun olumsuz değerlendirilmesi halinde, gerekçeli ret sebepleri başvuruda belirttiğiniz adrese elektronik posta veya posta yolu başta olmak üzere eğer mümkünse talebin yapıldığı usul vasıtasıyla size iletilir.